Actan als one stop shop

2 januari 2020

Mijn naam is Mike Groot en ik werk ruim 6 jaar met veel plezier bij Actan adviseurs & accountants. Met een team van professionals adviseren en ondersteunen we bedrijven én ondernemers financieel en fiscaal. Actan is een middelgroot kantoor waarbij ik in mijn rol als controleleider/relatiebeheerder bij veel mooie bedrijven over de vloer kom.

Via ons zusterbedrijf Sophista fusies & overnames (specialist op het gebied van corporate finance en alle hieruit voortvloeiende vraagstukken) ben ik eind 2017 geïntroduceerd bij een MKB-onderneming in de kunststofverwerkingssector. Sophista had toen net de bedrijfsovername van vader op zoon succesvol begeleid en bracht Actan aan tafel om met de nieuwe eigenaar in gesprek te gaan.

De administratie werd door de boekhouder verwerkt, niet alle mogelijkheden van het ERP systeem werden benut en de stuurinformatie was met enkel de jaarlijkse bespreking van de jaarrekening beperkt. We hebben alle accountancy, salaris en fiscale dienstverlening overgenomen. We zijn, samen met de ondernemer, een traject ingegaan om de financiële administratie door de medewerkers zelf te laten verwerken en stuurinformatie uit het systeem te onttrekken. Met periodieke controles van de administratie, advisering en het bespreken van tussentijdse cijfers hebben we de onderneming verder kunnen helpen professionaliseren en groeien. De administratie van de personal holding verwerken we met Actan Online.

Actan brengt de risico's en ook de kansen in beeld, helpt bij vraagstukken en kijkt vooral graag mee vooruit!

In 2019 heeft een strategische overname plaatsgevonden onder aankoopbegeleiding van Sophista. Actan heeft het boekenonderzoek uitgevoerd en het nieuwe bedrijf binnen de groep als klant mogen verwelkomen.

Voor de komende tijd willen we onderzoeken of er behoefte is om de managementinformatie verder uit te bouwen en te professionaliseren. Deze specialisatie (waarde creëren uit de overvloed van beschikbare digitale data door middel van visualisaties) is ondergebracht bij Twine business intelligence, de derde onderneming binnen onze groep van bedrijven.

Als one stop shop kunnen wij altijd iets voor uw bedrijf betekenen!

Mike Groot.jpg
Mike Groot

Controleleider
mike.groot@actan.nl
+31 6 31 74 16 71


 

 Kom ons

 

 TEAM VERSTERKEN

 

 Bekijk de vacatures

Maak kennis met

 

DE MENSEN

 

van Actan

BAANGERELATEERDE
 

INVESTERINGSKORTING


(BIK)

Stel mij een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 20 653 21 00