Actan Ondernemerslunch: Cybercrime

Ondernemerslunch

 

Actan organiseert regelmatig Ondernemerslunches. Tijdens een geheel verzorgde lunch wordt met een aantal ondernemers binnen een kleine, informele setting gesproken over interessante thema’s en actualiteiten. Zo was het thema van de ondernemerslunch van vrijdag 13 oktober ‘cybercrime’. Cybersecurity is een hot item. Hoe ga je daar als onderneming mee om? Hoeveel risico loop je op cybercrime en hoe kun je dit beperken?

 
Tijdens de introductieronde bleek dat sprake was van een gemêleerd gezelschap met vertegenwoordigers uit verschillende branches: assurantiën, metalen, technisch, social enterprises en accountancy. Deze mix maakte dat een goed gesprek op gang kwam over cybersecurity en hoe daar binnen de verschillende organisaties mee omgegaan wordt.


De belangrijkste conclusie van de lunch was wel dat bewustwording van het risico pas de eerste stap is naar risicobeheersing. Daarna zullen vervolgstappen gezet moeten worden en oplossingen gevonden moeten worden. De deelnemers hebben daarom ook uitgebreid hun persoonlijke ervaringen met elkaar gedeeld. En belangrijke tips aan elkaar gegeven, bijvoorbeeld over twee-stapsverificatie of twee-factor-authenticatie (2FA), wat inmiddels eigenlijk een must is geworden. Authenticatie met slechts een password is vrij eenvoudig om te hacken. Maar ook de back-upprocedures binnen organisaties moeten tegen het licht gehouden worden: hoe vaak wordt een back-up gemaakt? Waar wordt de back-up bewaard? Daarnaast is het uitvoeren van updates is essentieel; een recente poging tot hacken was mislukt aangezien alle updates correct waren uit-gevoerd. 


Dus sommige oplossingen zijn simpel en liggen eigenlijk voor de hand, maar kunnen veel schade voorkomen. En zoals een van de deelnemers het mooi verwoordde: ‘Je moet net iets beter beveiligd zijn dan je buurman!’


Wij kijken terug op een geslaagde Ondernemerslunch! De volgende Ondernemerslunch vindt plaats op vrijdag 17 november 2017. Actan nodigt enkele ondernemers uit. Wilt u ook graag een keer aanschuiven tijdens een van onze Ondernemerslunches? Dat kan! Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 020-6532100 of stuur een e-mail naar secretariaat@actan.nl. 

 

Birgitta van Antwerpen  

Vragen over cybercrime of de Ondernemerslunches?

 Neem contact op met Birgitta van Antwerpen (+31 20 653 21 00).

 

 Kom ons

 

 TEAM VERSTERKEN

 

 Bekijk de vacatures

Maak kennis met

 

DE MENSEN

 

van Actan

BAANGERELATEERDE
 

INVESTERINGSKORTING


(BIK)

Stel mij een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 20 653 21 00