Busy Season

De zomer is meteorologisch al begonnen, de temperaturen stijgen weer. We hebben een aantal zonnige dagen gehad. Voor mij en mijn collega’s op de controle-afdeling, betekent dit het einde van Busy Season. De laatste controles worden afgerond, evaluaties worden gehouden en het is tijd voor vakantie. Opladen voor het nieuwe controleseizoen.

Busy Season, wat is dat?

Busy Season of soms ook wel (onterecht) Business Season genoemd. Is voor accountants de periode na het einde van het jaar tot de zomer. Aan het einde van het jaar eindigen de meeste verslagjaren. Rond de jaarwisseling sluit de financiële administratie het (boek)jaar af en start met het maken van de jaarcijfers. Het is belangrijk om snel de cijfers gereed te hebben. Dat geldt natuurlijk niet alleen aan het einde van het jaar, maar continu.

Wanneer de cijfers gereed zijn beginnen wij met de controle van uw cijfers, welke wij zo snel en efficiënt mogelijk proberen uit te voeren en af te ronden. In Busy Season is er veel werk en moet er hard worden gewerkt om alles op tijd af te ronden. We maken wat langere dagen en proberen vaak in de avonduren nog wat zaken af te ronden. In de onderstaande grafiek is dit goed te zien. Eind januari is de druk het hoogste en deze loopt langzaam af richting de zomer.

 

Busy season

Voor ons is daarom nu de tijd om ons voor te bereiden op nieuwe controles!

 

 

LinkedIn Daniël Klerk

 Daniël Klerk
 Senior Assistent Accountant daniel-klerk.jpg

 

 Kom ons

 

 TEAM VERSTERKEN

 

 Bekijk de vacatures

Maak kennis met

 

DE MENSEN

 

van Actan

BAANGERELATEERDE
 

INVESTERINGSKORTING


(BIK)

Stel mij een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 20 653 21 00