Digitale identiteit

22 februari 2017
 
Digitalisering, robotisering, cybercrime en datalekken is hot en er wordt dan ook veel over gezegd en geschreven. Per 1 januari vorig jaar is bijvoorbeeld Wet Meldplicht Datalekken in werking getreden. Bij een datalek is er sprake van overtreding van de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Daarnaast is cybercrime ook onderdeel geworden van onze dagelijkse wereld. Dit is misdaad met ICT als middel én doelwit.
 
De meeste topics gaan dan ook over de invloed van deze onderwerpen op de data van bedrijven en organisaties. Maar aan de andere kant hebben bedrijven de grootste moeite om de data van hun klanten actueel te houden. Bij steeds meer Nederlanders ontstaat dan ook de behoefte om hier zelf (meer) inzicht in te krijgen en zelf deze gegevens te beheersen. Het creëren van een eigen digitale identiteit, waar je zelf de beschikking over hebt. Momenteel staat dit nog in de kinderschoenen. 
 
Het Nederlandse bedrijf Dappre heeft hier een app voor ontwikkeld. De app maakt het mogelijk dat jij en je vrienden, je familie en je relaties zich met Dappre kunnen abonneren op elkaars gegevens door het scannen van een QR code. Als een relatie een nieuw telefoonnummer heeft, wordt dit automatisch gesynchroniseerd. Je houdt je eigen ‘digitale identiteitskaart’ up-to-date.
 
Als dit in de toekomst professioneel uitgerold wordt, zou dit een mooie tool kunnen zijn om als persoon zelf te beschikken over je eigen data en ook zelf te bepalen welke instantie toegang krijgt tot (delen van) jouw informatie. Heeft u al eens nagedacht over uw eigen digitale identiteit, of misschien de digitale identiteit van uw onderneming?
 
LinkedIn Mike Groot  Mike Groot
Assistent Accountant Audit
 
 

 Kom ons

 

 TEAM VERSTERKEN

 

 Bekijk de vacatures

Maak kennis met

 

DE MENSEN

 

van Actan

BAANGERELATEERDE
 

INVESTERINGSKORTING


(BIK)

Stel mij een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 20 653 21 00