Ontwikkelingen SBR

9 juli 2015

Graag praat ik u bij over de ontwikkeling van Standard Business Reporting (SBR), de impact voor u als ondernemer en onze rol als uw adviseur in deze.

 

Wat is SBR ook al weer?

Met SBR is het mogelijk om onder andere uw jaarrekening in digitiale vorm aan te leveren bij de Kamer van Koophandel en de Bank. SBR is daarbij de nationale standaard voor het samenstellen en digitaal uitwisselen van jaarrekeningen. Het voordeel voor u? Minder administratie en tijd. Daarnaast is het versturen van een SBR jaarrekening gemakkelijk, snel, veilig en betrouwbaar door geautomatiseerde controles.

 

Bron: www.sbr-nl.nl

De Kamer van Koophandel en de meeste banken zijn klaar voor de aanlevering van de jaarrekening op basis van het zogenaamde SBR-formaat. Een bank als de ING heeft deze aanlevering inmiddels opgenomen in haar beleid. Met ingang van 1 januari 2017 is deze wijze van aanlevering de zakelijke norm. Per deze datum worden voor het handmatig aanleveren van jaarekeningen zelfs extra kosten in rekening gebracht.

 

Actan & SBR

Aanleveren via SBR wordt de norm. Wij ondersteunen u daarbij. Het afgelopen jaar hebben wij geïnvesteerd in de tools om de digitale aanlevering voor u mogelijk te maken. Onze Cliënt Portal - het online platform waar wij als kantoor digitale documenten delen met u als onze klant - inclusief de achterliggende technische faciliteiten stelt u in staat om op eenvoudige wijze uw jaarrekening in te zien, electronisch goed te keuren en vervolgens te versturen. De verzonden stukken kunt u terug zien in uw eigen portaal.

Wilt u meer weten over SBR of onze Cliënt Portal?

Maarten van Duijn Neem contact op met Maarten van Duijn (+31 6 46 38 54 22).
Geheel vrijblijvend maken we een afspraak en bespreken we wat we voor u kunnen betekenen.
 
 
 

 Kom ons

 

 TEAM VERSTERKEN

 

 Bekijk de vacatures

Maak kennis met

 

DE MENSEN

 

van Actan

BAANGERELATEERDE
 

INVESTERINGSKORTING


(BIK)

Stel mij een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 20 653 21 00