Van data naar inzicht

5 januari 2017

Data-analyse, we doen het elke dag. We zetten gegevens om in informatie en maken een beslissing.
Bijvoorbeeld bij het lezen van een menukaart. Welke gerechten zijn aanwezig, wat vind ik lekker of welke gerechten laat ik links liggen? Het analyseren van gegevens doen we razendsnel en stelt ons in staat om een bewuste keuze te maken.


Een menukaart is relatief eenvoudig in vergelijking met uw financiële administratie. De complexiteit zit namelijk in de hoeveelheid data. Binnen uw organisatie worden steeds meer gegevens digitaal opgeslagen. Uw financiële informatie in uw boekhoudpakket, uw klantgegevens in uw CRM-systeem. Uw personeelsgegevens in het HRM-systeem. Uw orderportefeuille en projectvoortgang in uw projectenadministratie of ERP-systeem. Door de hoeveelheid aan data wordt het lastig om alle voor u relevante informatie inzichtelijk te krijgen. Noem het de menukaart.

De kennis en kunde omtrent data-analyse en big data is nog relatief beperkt. Waar gaat data-analyse, business intelligence, big data en process mining over? Uiteindelijk gaat het allemaal om het verkrijgen van inzicht op basis van data!

De uitdagingen van data-analyse is het verkrijgen van bruikbare informatie, zoals bij de keuze op de menukaart. Wij als Actan adviseurs en accountants willen u graag ondersteunen in het verkrijgen van dit inzicht. Omzetten van Data naar Informatie, toekomstgericht. Op basis van het juiste inzicht kunt u uw bedrijf (be)sturen, de bedrijfsvoering verbeteren en nieuwe toegevoegde waarde leveren.

Wij wensen u het beste voor het nieuwe jaar en vooral een datafull 2017!

 

En ik?

Ik ben Daniël Klerk. Na het behalen van mijn VWO-diploma ben ik op 1 september 2011 in dienst getreden bij Actan accountants & adviseurs. Ik startte als Junior Assistent Accountant op de controle afdeling. Naast jaarrekeningcontrole deed ik ook ervaring op in de samenstelpraktijk. Altijd in een team van vaardige collega’s, die mij telkens weer uitdagen. Gelijktijdig met mijn werk startte ook mijn opleiding tot registeraccountant aan Nyenrode Business Universiteit. Dit geeft mij alle tools in handen om ondernemers en bedrijven te adviseren, te ondersteunen of te controleren.

daniel-klerk.jpg

 

LinkedIn Daniël Klerk

 Daniël Klerk
 Senior Assistent Accountant

 Kom ons

 

 TEAM VERSTERKEN

 

 Bekijk de vacatures

Maak kennis met

 

DE MENSEN

 

van Actan

BAANGERELATEERDE
 

INVESTERINGSKORTING


(BIK)

Stel mij een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 20 653 21 00