Voorraadinventarisaties

Waarom moeten wij inventariseren?” Deze vraag krijgen wij heel vaak. Er zijn natuurlijk veel argumenten te bedenken om het niet te doen, maar graag overtuigen wij u om het wel te doen! Het antwoord op de vraag kan vanuit twee perspectieven bekeken worden: het operationeel- en financieel perspectief. 

 

check

Financieel

Het is voor een accountant belangrijk dat de aanwezige voorraad aansluit met de administratie. Voor (de meeste) handelsondernemingen is de voorraad het middelpunt van de activiteiten, de core business.  Daarom is het voor ons ook belangrijk!  Afwijkingen in de voorraadaantallen kunnen grote afwijkingen in de voorraadwaarde tot gevolg hebben. Vanuit het financieel perspectief is het dus essentieel dat de gewaardeerde voorraad aantallen er ook echt zijn! 

 

tandwiel

Operationeel

Operationeel is het voor u als ondernemer minstens net zo belangrijk. Een up-to-date voorraadadministratie is een must om  snel en adequaat de juiste verkopen en  inkopen te verrichten. Inventariseren dus. Zo voorkomt u bijvoorbeeld ‘nee-verkopen’  door een artikel te verkopen dat wel in de administratie staat, maar niet aanwezig is. Dit is de reden dat inventariseren voor de organisatie zelf,
vanuit operationeel perspectief, van groot belang is. 

 

Voorraadprocedures

De basis voor een goede voorraadadministratie, is de voorraad procedure. Als de procedures omtrent het registreren, uitgeven, verwerken en afvoeren van voorraden juist zijn ingericht, verlaagt dit het risico op een onjuiste voorraadadministratie.
Zijn uw procedures adequaat ingericht? Valt er nog een efficiëntieslag te slaan? Wij denken graag met u mee!

tekstvak

 

 

 

 

 

 

 

 Yassir Yassir Rassir LinkedIn
 Assistent Accountant

 E. yassir.rassir@actan.nl
 T. +31 20 653 21 00

 

 Kom ons

 

 TEAM VERSTERKEN

 

 Bekijk de vacatures

Maak kennis met

 

DE MENSEN

 

van Actan

BAANGERELATEERDE
 

INVESTERINGSKORTING


(BIK)

Stel mij een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 20 653 21 00