Ik wil accountant worden!

4 september jl. ben ik, Selma Abuelella, 19 jaar oud, begonnen bij Actan adviseurs & accountants als junior assistent accountant. Tegelijkertijd ben ik ook begonnen aan de deeltijd studie Accountancy aan Nyenrode Business University. Misschien voor anderen niet de meest voor de hand liggende keuze om na het VWO te gaan doen, maar voor mij wel.  In de kranten en op het internet zijn vaak berichten over de accountancy te lezen, meestal weinig positief, over schandalen en zaken die de accountant over het hoofd heeft gezien. Waarom heb ik er dan alsnog voor gekozen om accountant te worden? En waarom heb ik besloten om het in deeltijd te gaan studeren?

Accountancy is een mooi vak. Het vak is in beweging, in ontwikkeling. Als accountant ben je een vertrouwenspersoon voor het maatschappelijk verkeer. Je geeft aan hoe betrouwbaar een jaarrekening is, maar bent ook de steun en toeverlaat van de ondernemer als hij/zij vragen heeft over bijvoorbeeld een financieringsaanvraag of een vraag omtrent wet- en regelgeving. Je hebt namelijk als geen ander zicht op hoe een onderneming in elkaar steekt. Je gaat alle cijfers na en analyseert ze. Zo kan je erachter komen of een medewerker fraudeert of waar er nog winst kan worden gemaakt. Zulke inzichten moet je wel goed kunnen communiceren naar de klanten. Zo ben je ook veel met mensen bezig en is het werk erg afwisselend. En omdat jouw adviezen letterlijk geld kunnen op kunnen leveren voor de klanten, ben jij een heel belangrijke gesprekspartner voor hen.

Door deeltijd te gaan studeren kan ik naast mijn studie ook gaan werken als junior assistent accountant. Zo krijg ik de kans om meteen te beginnen aan mijn carrière als toekomstige accountant door naast de studie ook gaan werken en zo ervaring op te bouwen vanaf het eerste jaar.

Ik heb Actan adviseurs & accountants gekozen als de plek waar ik mij kan ontwikkelen en uitdaging in het werk kan vinden. Hier krijg ik dan ook de kans om snel verantwoordelijkheid te krijgen en mijn eigen groei te bepalen. Actan adviseurs & accountants sprak mij bovendien ook aan door de kernwaarden die het bedrijf uitdraagt namelijk: betrouwbaar, ondernemend en met verstand van zaken. En als allerbelangrijkste heb ik hier allemaal hele aardige collega’s van verschillende afdelingen en word ik goed begeleid door mijn eigen afdeling.

Selma
 
 Selma Abuelella
 Junior Assistent Accountant

 

 Kom ons

 

 TEAM VERSTERKEN

 

 Bekijk de vacatures

Maak kennis met

 

DE MENSEN

 

van Actan

BAANGERELATEERDE
 

INVESTERINGSKORTING


(BIK)

Stel mij een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 20 653 21 00