'We zijn uit hetzelfde hout gesneden'

Mirelle Ris (46) was haar halve leven in dienst bij AM Groep. Haar eerste baan 'buiten' moest ze vanwege de crisis weer opgeven, maar ze kreeg een nieuwe kans bij Actan accountants & adviseurs in Hoofddorp. 'Ik heb het heerlijk hier'.

Office manager Myron du Prie:

“Toen de AM Groep ons benaderde, waren we toevallig net op zoek naar iemand die ons huishoudelijk en administratief kon ondersteunen. Iemand die erop let dat het er hier netjes uitziet, de klanten ontvangt, koffie en thee zet, de telefoon kan beantwoorden, post inpakken enzovoort. Eenvoudige, maar belangrijke klusjes. Er waren drie kandidaten en we hadden meteen een voorkeur voor Mirelle. Ze was representatief, vriendelijk en kwam verstandig over. Sinds september werkt ze bij ons en we zijn heel blij met haar. Ze heeft niet alleen een klantgerichte instelling maar ook een prettig en opgeruimd karakter. Daarom hebben we haar deze week een contract aangeboden, om ons vertrouwen in haar uit te spreken en te laten zien dat ze erbij hoort. Meestal vergeet je dat Mirelle een beperking heeft. Je ziet niets aan haar. Soms moet je iets wat vaker uitleggen en daardoor werkt ze wat langzamer, maar dat hebben we ons van begin af aan gerealiseerd en daar houden we rekening mee. In het begin was Mirelle vrij stil en bang om fouten te maken, maar dat wordt al veel beter. Ze neemt vaker zelf initiatief en loopt gemakkelijker bij mensen binnen.”

Medewerker ondersteuningsgroep Mirelle Ris:

Mirelle Ris - Medewerker ondersteuningsgroep Actan accoutants & adviseurs “Ik was 19 en kwam net van de havo toen ik een hersenbloeding kreeg. Aan de operatie die volgde heb ik epilepsie overgehouden. Ook ben ik aan een oog blind geraakt. Door de medicijnen die ik slik, ben ik vaak moe. Ik moet mijn energie goed verdelen, ben soms vergeetachtig en bij te veel stress kan ik een aanval krijgen. Vlak voor ik ziek werd hadden mijn vriend en ik ons ingeschreven voor een koopwoning, ik was pas aan mijn eerste baan begonnen - ineens was de toekomst heel onzeker. Verder leren, iets wat ik graag had gewild, zat er niet meer in. Vierentwintig jaar heb ik bij de AM Groep gewerkt, als receptioniste en secretarieel medewerker. Een paar jaar geleden kreeg ik voor het eerst een baan ‘buiten’, bij een makelaarskantoor. Dat vond ik best eng in het begin, maar het beviel goed en ik was dan ook erg teleurgesteld dat ik weer weg moest omdat er vanwege de crisis te weinig te doen was. Ik ben superblij dat ik deze kans gekregen heb; ik heb het heerlijk hier bij Actan. Het werk zelf is aangenaam afwisselend, en de bedrijfscultuur past bij me. Serieus, een beetje formeel, en toch gezellig. We zijn uit hetzelfde hout gesneden.”

Mirelle werkte via de AM Groep een aantal maanden op detacheringsbasis voor Actan accountants & adviseurs in Hoofddorp, een bedrijf met zo'n 35 medewerkers. Daarna kreeg ze een arbeidscontract, mede omdat dit voor Actan financieel gunstiger was. Een tijdelijk contract voor acht maanden. Mocht dat onverhoopt niet verlengd kunnen worden, dan kan Mirelle altijd terugkeren bij de AM Groep.   ____________________________________________________________________________________________ Maart 2015, Artikel 'Op de cover' Kwartaalmagazine Cedris (brancheorganisatie van sociale werkbedrijven)  

Wij zoeken collega's

 

Vacatures

TIJD VOOR ONDERNEMEN MET

 

ACTAN ONLINE 

Maak kennis met

de mensen

van Actan 

Stel mij een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 20 653 21 00