Belastingdienst helpt startende ondernemers in de horeca

Het aantal nieuwe horecagelegenheden is de afgelopen vijf jaar flink gegroeid. Om ondernemers met een bedrijf jonger dan drie jaar te helpen, voert de Belastingdienst de campagne ‘Een goede start is vooruitzien’. De Belastingdienst ziet dat vooral startende ondernemers moeite hebben met belastingzaken.

Ondersteuning voor startende ondernemers in de horeca

Uit cijfers van de Belastingdienst blijkt dat vooral startende ondernemers vaker moeite hebben met hun belastingzaken. Om de kans op fouten te verkleinen biedt de Belastingdienst specifiek voor deze groep een aantal gerichte hulpmiddelen en tips, zoals:

  • Een Ondernemerscheck
  • Een ondernemershandboek
  • Administratie- en aangiftetips
  • Een rekenhulp en
  • Informatie over ondernemersregelingen voor starters.

Daarnaast zet de Belastingdienst speciale Startersvoorlichters in die startende ondernemers voorlichten over belastingzaken. Tijdens deze campagne besteedt de Belastingdienst extra aandacht aan de sectoren horeca, detailhandel en bouw.

Tip: Op belastingdienst.nl/starters staan concrete tips en hulpmiddelen voor startende ondernemers.

Drie tips voor startende ondernemers in de horeca

  1. Bij controle moet de Belastingdienst na kunnen gaan hoe de omzet tot stand is gekomen. Een goed kassasysteem helpt daarbij.
  2. Stel het kassasysteem juist in zodat de (detail)gegevens lang genoeg bewaard blijven en niet worden overschreven. Bewaar de administratie minimaal 7 jaar.
  3. Voor gemixte dranken met alcohol gelden verschillende btw-tarieven. Die moeten apart in de administratie bijgehouden worden.

Overig nieuws

 Kom ons

 

 TEAM VERSTERKEN

 

 Bekijk de vacatures

Maak kennis met

 

DE MENSEN

 

van Actan

BAANGERELATEERDE
 

INVESTERINGSKORTING


(BIK)

Stel mij een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 20 653 21 00