Belastingdienst verstuurt onterechte aanslagen zonnepaneeleigenaren

De Belastingdienst heeft mogelijk onterechte aanslagen omzetbelasting aan zonnepaneeleigenaren verstuurd. Het gaat om aanslagen omzetbelasting met datum 28 mei 2016 aan eigenaren van zonnepanelen die 'ontheffing van administratieve verplichtingen' hebben aangevraagd, maar nog geen goedkeurend bericht daarover hebben ontvangen.

De aanslag omzetbelasting is verzonden voordat het verzoek om ontheffing door de Belastingdienst in behandeling is genomen. Betreffende zonnepaneeleigenaren ontvangen van de Belastingdienst een excuusbrief voor de onterechte aanslag omzetbelasting. Met een dergelijke excuusbrief in de hand, hoeft de aanslag van 28 mei 2016 niet te worden betaald. Er volgt zo snel mogelijk een beschikking met datum 3 juni 2016 waarmee de Belastingdienst het aanslagbedrag vermindert tot € 0. Verder belooft de Belastingdienst om de verzoeken om 'ontheffing van administratieve verplichtingen' zo snel mogelijk te behandelen.

Ontheffing van administratieve verplichtingen

Als zonnepaneeleigenaar bent u ondernemer voor de btw. U moet dan ook aangifte omzetbelasting doen. Betaalt u jaarlijks niet meer dan € 1.345 aan btw, dan kunt u bij de Belastingdienst een 'ontheffing van administratieve verplichtingen' aanvragen. Met een dergelijke ontheffing hoeft u geen btw-aangifte te doen.Overig nieuws

 Kom ons

 

 TEAM VERSTERKEN

 

 Bekijk de vacatures

Maak kennis met

 

DE MENSEN

 

van Actan

BAANGERELATEERDE
 

INVESTERINGSKORTING


(BIK)

Stel mij een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 20 653 21 00