Doe de arbeidscontractencheck


Vanaf 1 juli 2015 wordt het aantal tijdelijke arbeidscontracten dat u met een werknemer mag afsluiten verder beperkt. Dit is een gevolg van de Wet werk en zekerheid. Wilt u weten of u onder de nieuwe regels uw werknemer nog een nieuw tijdelijk contract mag aanbieden of alleen nog een vast contract, doe dan de contractencheck.

Vanaf 1 juli aanstaande mag u nog maar maximaal drie tijdelijke arbeidscontracten in twee jaar tijd met een werknemer afsluiten. Dan verandert namelijk de zogenoemde ketenbepaling. Wilt u na afloop van het maximaal aantal toegestane tijdelijke contracten verder met de werknemer dan kunt u alleen nog een vast arbeidscontract afsluiten.  

Let op! De ketenbepaling regelt wanneer opeenvolgende tijdelijke arbeidscontracten overgaan in een vast arbeidscontract. De Wet werk en zekerheid beperkt de ketenbepaling zodat werknemers sneller zekerheid hebben op een vaste baan. Elkaar opvolgende tijdelijke contracten gaan over in een vast contract als een periode van twee jaar wordt overschreden. Tot 1 juli 2015 is deze periode nog drie jaar. In de cao kunnen tijdelijk nog afwijkende regels staan.

Arbeidscontractencheck

Met de contractencheck kunt u controleren of u met uw werknemer nog een nieuw tijdelijk contract kunt afsluiten of alleen nog een vast contract. De contractencheck is onderdeel van de campagne 'Mijn werk en zekerheid' van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en is te vinden op de website www.mijnwerkenzekerheid.nl. Deze website bevat allerlei informatie over de nieuwe regels voor zowel werkgever als werknemer.


Overig nieuws

 Kom ons

 

 TEAM VERSTERKEN

 

 Bekijk de vacatures

Maak kennis met

 

DE MENSEN

 

van Actan

BAANGERELATEERDE
 

INVESTERINGSKORTING


(BIK)

Stel mij een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 20 653 21 00