Einde blauwe envelop

De blauwe Belastingdienst-envelop die u met enige regelmaat op de deurmat vindt, gaat verdwijnen. In de toekomst gaat de communicatie tussen u en de Belastingdienst vrijwel volledig digitaal. Met deze digitale communicatie heeft de Eerste Kamer op dinsdag 13 oktober 2015 ingestemd.

Nu de Eerste Kamer akkoord is gegaan, kan de Belastingdienst de eerste stappen zetten naar volledig digitaal berichtenverkeer van en naar burgers en bedrijven. U moet daarbij op termijn denken aan de aangifte inkomstenbelasting voor particulieren, het maken van bezwaar, uitspraken op bezwaar, voorlopige-, definitieve-, en navorderingsaanslagen, voorschotbeschikkingen toeslagen, informatieverzoeken van de Belastingdienst en dergelijke.

Berichtenbox

Het elektronisch berichtenverkeer met de Belastingdienst zal plaatsvinden door middel van de Berichtenbox: een persoonlijke beveiligde elektronische postbus voor burgers, die onderdeel is van MijnOverheid. 

Gewenningsperiode

Het berichtenverkeer met de Belastingdienst kan niet ineens volledig en verplicht elektronisch worden. Daarom is gekozen voor een zogeheten ingroeimodel met een gewenningsperiode. Zo kunnen mensen straks twee jaar wennen aan het elektronisch berichtenverkeer met de Belastingdienst voor de aangifte inkomstenbelasting, de uitnodiging voor het doen van de aangifte en voor de voorlopige en definitieve aanslagen inkomstenbelasting.


Overig nieuws

 Kom ons

 

 TEAM VERSTERKEN

 

 Bekijk de vacatures

Maak kennis met

 

DE MENSEN

 

van Actan

BAANGERELATEERDE
 

INVESTERINGSKORTING


(BIK)

Stel mij een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 20 653 21 00