Fiscale coronamaatregel grensarbeiders verlengd

De fiscale behandeling van grensarbeiders die als gevolg van het coronavirus momenteel thuis werken, is verlengd tot en met 30 juni. Dit betekent dat de thuiswerkdagen mogen worden gezien als arbeid in het land waar de grensarbeider normaal gesproken zou werken.

Thuiswerkers

Werknemers werken vanwege het coronavirus waar mogelijk vanuit huis. Dit geldt ook voor de meeste grensarbeiders.

Thuis werken niet anders belasten

Nederland en Duitsland hebben voor grensarbeiders in loondienst afgesproken dat de dagen waarop thuis wordt gewerkt, mogen worden behandeld alsof er is gewerkt in het land waar de werknemer onder normale omstandigheden zou hebben gewerkt.

De thuisgewerkte dagen moeten daar dan wel worden belast. Nederland heeft dit ook met België afgesproken. Op die manier verandert er niets in de belastingheffing over deze inkomsten.

Afwijken mag

De werknemers hoeven er niet voor te kiezen om thuisgewerkte dagen op deze manier te belasten. Afwijken mag dus.

Fiscale gevolgen

Woont een werknemer dus bijvoorbeeld in Duitsland of België en werkt hij normaal gezien in Nederland, dan blijft de Nederlandse werkgever Nederlandse loonheffingen inhouden op het salaris. In de omgekeerde situaties is dit dus ook zo.

Afspraken verlengd

De afspraken tussen Duitsland en Nederland en België en Nederland gelden in elk geval van 11 maart 2020 tot en met 30 juni 2020. De overeenkomst met Duitsland wordt maandelijks automatisch verlengd, totdat Nederland of Duitsland deze opzegt. De overeenkomst met België wordt na 30 juni 2020 maandelijks verlengd als Nederland en België dit overeenkomen.


Overig nieuws

 Kom ons

 

 TEAM VERSTERKEN

 

 Bekijk de vacatures

Doe de

 

MKB branchescan

 

Krijg inzicht in uw positie in de branche

BAANGERELATEERDE
 

INVESTERINGSKORTING


(BIK)

Stel mij een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 20 653 21 00