Groen licht voor oprichting Invest NL

De Eerste Kamer is akkoord gegaan met de oprichting van Invest NL. Invest NL zal zich met name richten op de financiering en ontwikkeling van risicovolle projecten. Daarbij kan gedacht worden aan vergroening, mobiliteit, voedsel en digitalisering. Ook projecten vanuit het mkb zullen worden ondersteund.

Doorgroei bevorderen

Invest NL zal zich ook richten op de doorgroei van start-ups en scale-ups. Dit zijn vaak jonge innovatieve bedrijven waarbij de inzet van technologie veelal een belangrijke factor is.

Buitenland

Invest NL zal zich ook richten op het buitenland, via exportbevordering en investeringen over de grens. Verder behoort steun bij het internationaal op de markt zetten van producten tot de aandachtsgebieden van Invest NL, evenals het aanpakken van wereldwijde vraagstukken, zoals duurzame energie, klimaatverandering, water en voedselvoorziening.

Bedrijfsleven

De wens tot oprichting van Invest NL komt uit het bedrijfsleven. De Staat wordt 100% aandeelhouder van deze nv en zorgt voor een startkapitaal van € 1,7 miljard. Met het fiat van de Eerste Kamer kan Invest NL in januari 2020 in werking treden.


Overig nieuws

 Kom ons

 

 TEAM VERSTERKEN

 

 Bekijk de vacatures

Doe de

 

MKB branchescan

 

Krijg inzicht in uw positie in de branche

BAANGERELATEERDE
 

INVESTERINGSKORTING


(BIK)

Stel mij een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 20 653 21 00