Landbouwnormen gepubliceerd

De Belastingdienst heeft de landbouwnormen inzake privégebruik van landbouwproducten, energie, water en hobbydieren voor 2018 gepubliceerd. De overige landbouwnormen verschijnen in januari. Vanwege het verdwijnen van de landbouwvrijstelling zijn alle normen exclusief btw.

Btw-aangifte

De nu reeds bekend gemaakte bedragen zijn nodig voor de laatste btw-aangifte van het jaar. In deze aangifte moet het privégebruik worden gecorrigeerd voor wat betreft de btw, omdat dit geen zakelijk gebruik is en de voorbelasting dus ook niet aftrekbaar is. De meeste agrariërs zullen deze laatste btw-aangifte over 2018 eind januari 2019 moeten indienen.

Energie en water

De bedragen voor energie en water zijn slechts richtlijnen. Er moet onder andere gecorrigeerd worden als de gezinssamenstelling anders is dan de standaard van twee volwassenen en twee kinderen. Zijn de werkelijke kosten aan de hand van rekeningen te achterhalen, dan dienen die gehanteerd te worden.

Toelichting

De normbedragen worden per landbouwproduct ook toegelicht. Zo wordt bijvoorbeeld aangegeven dat de norm voor melk per persoon is vastgesteld en die voor snijbloemen per huishouden.

Gas voor tuinders

Tuinders die gas geleverd krijgen tegen het tarief voor grootgebruikers, vinden in de normen ook hoe ze dit tarief met een correctie kunnen toepassen op het eigen gebruik.


Overig nieuws

 Kom ons

 

 TEAM VERSTERKEN

 

 Bekijk de vacatures

Doe de

 

MKB branchescan

 

Krijg inzicht in uw positie in de branche

BAANGERELATEERDE
 

INVESTERINGSKORTING


(BIK)

Stel mij een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 20 653 21 00