Maak gebruik van uw premiekortingen

Ook in 2016 heeft u voor bepaalde werknemers misschien recht op premiekortingen. Hiermee verlaagt u de te betalen loonheffingen. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een rekenhulp ontwikkeld waarmee u kunt controleren of u recht heeft op deze kortingen.

Premiekortingen

Met behulp van de rekenhulp kunt u beoordelen of u recht heeft op de premiekorting oudere werknemer, de premiekorting arbeidsgehandicapte werknemer of de premiekorting jongere werknemer.

De premiekorting oudere werknemer geldt als u een werknemer van 56 jaar of ouder in dienst neemt vanuit een uitkering. De premiekorting arbeidsgehandicapte werknemer geldt als u een arbeidsgehandicapte werknemer in dienst neemt of als u een werknemer vanuit de WIA herplaatst. Daarnaast is er nog een premiekorting arbeidsgehandicapte werknemer voor de doelgroep banenafspraak voor een werknemer die u in dienst neemt uit de doelgroep banenafspraak. De premiekorting jongere werknemer is een aflopende korting die geldt als u in 2014 of 2015 een werknemer tussen de 18 en 27 jaar in dienst heeft genomen. 

Rekenhulp

De rekenhulp geeft antwoord op de vraag of u recht heeft op een premiekorting, hoe hoog deze in uw geval is, hoe lang u de korting kunt toepassen en hoe u deze moet toepassen. 

Laag inkomensvoordeel

De rekenhulp geeft ook antwoord op de vraag of u recht heeft op het LIV (het lage inkomensvoordeel). Dit is een nieuwe regeling die van toepassing is op uw werknemers met een uurloon tussen de 100% en 120% van het minimumloon. 

Let op! Het LIV gaat pas in vanaf 1 januari 2017. U kunt deze regeling daarom in 2016 nog niet toepassen.

 


Overig nieuws

 Kom ons

 

 TEAM VERSTERKEN

 

 Bekijk de vacatures

Maak kennis met

 

DE MENSEN

 

van Actan

BAANGERELATEERDE
 

INVESTERINGSKORTING


(BIK)

Stel mij een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 20 653 21 00