Openstelling SDE+ subsidie vanaf 29 oktober 2019

De tweede ronde voor het aanvragen van de SDE+ subsidie start dit jaar op 29 oktober 2019. De SDE+ subsidie betreft projecten inzake hernieuwbare energie, bijvoorbeeld zakelijke zonnepanelen. Er zijn zes categorieën: biomassa, geothermie, water, wind en zon. Voor de categorie windenergie geldt een aparte aanvraagprocedure.

Drie aanvraagrondes

De SDE+ regeling is bedoeld voor bedrijven en (non-profit)instellingen. U kunt subsidie aanvragen van dinsdag 29 oktober, 9:00 uur tot donderdag 14 november, 17:00 uur.

Nieuwe voorwaarden

De SDE+ subsidie kent dit najaar waarschijnlijk twee nieuwe voorwaarden. Zo moeten elektriciteitsproducenten voortaan een transportindicatie van de netbeheerder meesturen. Hieruit moet blijken dat er voldoende transportcapaciteit voor uw locatie aanwezig is. Let op: deze regeling moet nog worden vastgesteld en kan daarom nu nog niet worden aangevraagd.

Toestemming eigenaar locatie

Bent u zelf geen eigenaar van de locatie inzake het ingediende project, dan moet u voortaan een verklaring van de eigenaar meesturen dat deze toestemming verleent. Het hiertoe benodigde ‘Model toestemming locatie-eigenaar’ vindt u op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (rvo.nl).

Opvolger SDE++

De regeling SDE+ wordt volgend jaar vervangen door de regeling SDE++. Deze regeling gaat de onrendabele top van duurzame energie en CO2-reductie vergoeden.

Heeft u vragen of ondersteuning nodig bij het aanvragen van deze subsidie? Wij helpen u graag verder.


Overig nieuws

 Kom ons

 

 TEAM VERSTERKEN

 

 Bekijk de vacatures

Maak kennis met

 

DE MENSEN

 

van Actan

BAANGERELATEERDE
 

INVESTERINGSKORTING


(BIK)

Stel mij een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 20 653 21 00