Tweede Kamer akkoord met verbeterde premieregeling

Bouwen uw werknemers pensioen op met een premie- of kapitaalovereenkomst, dan kunnen zij binnenkort zelf kiezen tussen een vast pensioen, een flexibel pensioen of een combinatie van beiden. De Tweede Kamer heeft namelijk onlangs ingestemd met een verbeterde premieregeling. De Eerste Kamer moet nog wel akkoord gaan.

Steeds meer werknemers bouwen hun pensioen op via een premie- of kapitaalovereenkomst. Bij pensioeningangsdatum wordt dan het opgebouwde pensioenpotje omgezet in een vaste levenslange pensioenuitkering. Tegenwoordig valt  met name door de lage rentestand  de pensioenuitkering echter lager uit dan waar de werknemer op had gerekend.

Vast of variabel

De verbeterde premieregeling biedt hiervoor een (gedeeltelijke) oplossing. Voor een optimaler pensioenresultaat hoeven werknemers de door hun opgebouwde pensioenaanspraken via een premie- of kapitaalovereenkomst, niet meer verplicht op pensioendatum omzetten in een vast, gegarandeerd pensioen. Zij kunnen gaan kiezen tussen een vast pensioen, een variabel pensioen of een combinatie van beiden.


Overig nieuws

 Kom ons

 

 TEAM VERSTERKEN

 

 Bekijk de vacatures

Maak kennis met

 

DE MENSEN

 

van Actan

BAANGERELATEERDE
 

INVESTERINGSKORTING


(BIK)

Stel mij een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 20 653 21 00