WBSO en RDA blijven in trek

Voor het zevende jaar op rij is er een toename te zien van het aantal bedrijven dat gebruik maakt van de fiscale innovatieregelingen WBSO en RDA. De belangstelling van het Nederlandse bedrijfsleven voor deze regelingen blijft onverminderd groot. Dat blijkt uit het rapport ‘Focus op speur- en ontwikkelingswerk’ van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Onverminderde belangstelling
Het aantal bedrijven dat gebruik maakt van de WBSO en de RDA is wederom gegroeid van 22.640 in 2013 naar in totaal 22.970 in 2014. WBSO staat voor Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk en de RDA staat voor Research en Development Aftrek. Van de WBSO-bedrijven maken 16.620 bedrijven (72%) eveneens gebruik van de RDA. Mkb-bedrijven vormen met ruim 97% de grootste groep gebruikers van de WBSO en de RDA.

WBSO en RDA
Heeft u werknemers in dienst die speur- en ontwikkelingswerk (S&O-werk) verrichten, dan kunt u met de WBSO de loonkosten voor deze werkzaamheden binnen uw bedrijf verlagen. Voor de zelfstandig innovatieve ondernemer is er de S&O-aftrek. De RDA verlaagt de overige kosten en uitgaven van S&O-werk.


Overig nieuws

 Kom ons

 

 TEAM VERSTERKEN

 

 Bekijk de vacatures

Maak kennis met

 

DE MENSEN

 

van Actan

BAANGERELATEERDE
 

INVESTERINGSKORTING


(BIK)

Stel mij een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 20 653 21 00