Timo Steenwijk

“Het is belangrijk om ingrijpende plannen te toetsen bij specialisten”

Centraal gelegen tussen de veilingen Aalsmeer, Rijnsburg en Naaldwijk vindt men de zomerbloemenkwekerij Steenwijk Abbenes. Dit prachtige familiebedrijf is al ruim honderd jaar op de huidige locatie actief in de land- en tuinbouw. Sinds eind jaren negentig heeft Steenwijk Abbenes zich met directeur Timo Steenwijk toegelegd op de teelt van zomerbloemen.

Groei het hoofd bieden

“Ik ben de vierde generatie binnen ons familiebedrijf. Wij kunnen grote volumes leveren helemaal volgens de specificaties van de klant, zoals bepaalde aantallen per bos en gewenste bloemrijpte. Als bedrijf staan wij geen moment stil; dat kan ook niet gezien onze continue groei. Om deze groei het hoofd te kunnen bieden, hebben wij in 2015 ons oog laten vallen op de Furora bosmachine van Bercomex. Een arbeidsbesparende machine waardoor we meer zouden kunnen doen met minder mensen. Tevens zou de Furora zorgen voor een nog betere kwaliteit. In plaats van bloembossen samengesteld door mensenhanden en gecontroleerd door mensenogen, zorgt de Furora voor sortering door een machine en kwaliteitscontrole door camera’s.  Dit maakt de bloembossen uniformer en van superieure kwaliteit. Bovendien zouden we met de Furora meer capaciteit uit hetzelfde gebouw kunnen halen.”

160603-1088.jpg

Meekijken en meedenken

De wens om deze machine aan te kopen, is inmiddels in vervulling gegaan. Steenwijk Abbenes is nu één van de twee bedrijven in Nederland met deze versie van de Furora bosmachine. “De basismachine bestaat al langer, daarvan zijn er nu ongeveer 100. De versie die wij hebben staan, is echter een speciale uitvoering, ook geschikt voor zomerbloemen met een dikke steel. Daarvan zijn er in Nederland maar twee. Zo’n speciale machine aanschaffen, doe je niet zomaar. Ik vind het als ondernemer belangrijk om ingrijpende plannen te toetsen bij specialisten zoals onze accountant Actan. Toen ik het idee had om deze machine aan te schaffen, heb ik dat voor mezelf onderbouwd met argumenten, zowel qua bedrijfsvoering als financieel. Vervolgens heb ik mijn eigen redenatie gecheckt bij Actan. Zij hebben meegekeken en meegedacht: wat zijn de gevolgen van deze aankoop voor de financiële huishouding van Steenwijk Abbenes, kloppen mijn berekeningen en wat zijn de consequenties voor de bedrijfsvoering? Actan bevestigde mijn bevindingen en bracht een positief advies uit. Vervolgens heeft Actan mij begeleid bij het selecteren en realiseren van de juiste financiering.”

160603-1027.jpg

“Ik heb niets aan een adviseur die niet eerlijk is tegen me”

Actan is al vele jaren de vaste accountant van Steenwijk Abbenes. “De contacten zijn prima. Ik heb jaarlijks enkele gesprekken met Actan over hoe de zaken gaan. Ik weet dus wat ik kan verwachten van ze. Ze hebben de juiste kennis in huis, handelen snel en zijn kritisch. Prettig, want ik heb niets aan een adviseur die niet eerlijk is tegen me.” Kijkend naar de toekomst jeuken Timo’s handen: “Toekomstplannen genoeg! Wanneer je opereert in deze wereld, komen er altijd wel kansen voorbij. En daar kunnen kleine of grote investeringen mee gemoeid zijn. Hoe dan ook; ik weet me verzekerd van een goede financieel adviseur.”

 

Wij zoeken collega's

 

Vacatures

Relevante artikelen voor u als ondernemer

 

Het Corona dossier

maak kennis met

 

DE MENSEN


VAN ACTAN

Stel mij een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 20 653 21 00