Winnaar Present Your Startup

In maart 2020 ging Present Your Startup Alkmaar van start. Beginnend met meer dan 30 deelnemende startups is dinsdag 29 september na herhaaldelijk (corona)uitstel de winnaar bekend gemaakt tijdens de online finale.

Airchip is de winnaar en de probleemoplosser voor wachtrijen aan de bar voor drukbezochte evenementen, muziekfestivals en horecagelegenheden, door middel van hun bestel en betaal app! Ondanks de hevige concurrentie van de andere finalisten Aleeza, Pepperfield, Circuvorm en DeMonth heeft de jury Airchip verkozen als startup met het beste businessmodel, hoogste schaalbaarheid en investeerdersgereedheid.

Actan, Sophista en Twine hebben mogen bijdragen in dit geweldige project door middel van coaching, jurering, training en sponsoring. Zo hebben wij tijdens de "snelkookpansessies" de Finance Day georganiseerd op ons kantoor in Alkmaar en hebben wij geholpen bij de jurering gedurende de afvalrace richting de finale. Hiermee hebben we een bijdrage geleverd aan ondernemend en maatschappelijk Alkmaar. De stimulering van nieuwe innovatieve ideeën waar de wereld een stukje beter van wordt, vinden wij belangrijk en inspirerend.

Mooi dat we als partner onderdeel konden zijn van Present Your Startup Alkmaar en betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling die de deelnemers hebben meegemaakt in de afgelopen maanden. Van spiekbriefjes en gestotter zijn de pitches en ondernemingsplannen uitgegroeid tot volwaardige en professionele bedrijfspresentaties. Zelfs zo goed dat alle finalisten al investeerders aan boord hebben of serieuze gesprekken voeren over vraagstukken als benodigde investering, terugverdiencapaciteit en aandelenbelangen van investeerders. Wij zijn trots dat we de deelnemers hebben kunnen helpen op het gebied van begroten, forecasten, bepalen van de investeringsbehoefte en scherpstellen van het verdienmodel.

Graag willen we de organisatie van Present Your Startup Alkmaar, de partners en sponsoren van dit project en natuurlijk alle deelnemers bedanken voor hun inzet, inspiratie en enthousiasme tijdens deze toch wel heel bijzondere periode.

Voor de afvallers: het was een harde strijd maar wij hebben vertrouwen in jullie ondernemerschap om jullie startups naar het volgende niveau te brengen. Blijf hierbij denken aan de quote van Maarten ten Houten van Coolfinity die we tijdens de Finance Day met jullie deelden: "Ondernemen is een vliegtuig maken terwijl je van een klif valt". 

Bedankt en heel veel succes!

André & Wouter

André Scheirlinck
André Scheirlinck
Partner

andre.scheirlinck@sophista.nl
+31 6 31 74 16 72

 

Wouter Beijer  
Wouter Beijer
Accountant

wouter.beijer@actan.nl​
+31 6 23 49 46 55 

 Kom ons

 

 TEAM VERSTERKEN

 

 Bekijk de vacatures

Maak kennis met

 

DE MENSEN

 

van Actan

BAANGERELATEERDE
 

INVESTERINGSKORTING


(BIK)

Stel mij een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 20 653 21 00