Gaat u binnenkort verbouwen?

Huis verbouwen? Maak gebruik van de subsidieregeling energiebesparing eigen huis. Het rijk stelt in totaal 60 miljoen euro subsidie beschikbaar voor energiebesparende maatregelen aan de eigen woning. Van dat bedrag wordt vanaf 15 september 2016, 15 miljoen aan huiseigenaren en 5,5 miljoen aan VvE’s ter beschikking gesteld. In een notendop kunnen huiseigenaren en VvE’s een subsidie krijgen ter grootte van ongeveer 20% van de gemaakte kosten om energiebesparende werkzaamheden aan eigen woning of appartementencomplex te laten uitvoeren. De subsidie maakt onderdeel uit van een driejarige campagne van de overheid om mensen bewust te maken van energiebesparingsmogelijkheden.

 

Voorwaarden

Voor het aanbrengen van spouw-, gevel-, dak-, vloer- of bodemisolatie en voor het aanbrengen van hoogrendementsglas, kan vanaf 15 september 2016 tot 1 maart 2017 subsidie worden aangevraagd. Voorwaarden voor het verkrijgen van de subsidie zijn onder andere dat:

  • de werkzaamheden door een bij de Kamer van Koophandel ingeschreven bedrijf worden uitgevoerd;
  • dat ten minste twee verschillende van de hierboven genoemde isolatiemogelijkheden worden aangebracht, en
  • dat een minimale oppervlakte (afhankelijk van het soort huis) wordt geïsoleerd.
  • Om de subsidie vervolgens veilig te stellen, moet een vooraf vastgestelde isolatiewaarde worden gehaald.

 

Extra maatregelen

Extra subsidie wordt beschikbaar gesteld aan huiseigenaren die naast het aanbrengen van twee verschillende soorten isolatie, bereidt zijn aanvullende energiebesparende maatregelen te nemen. Die kunnen bijvoorbeeld bestaan uit het aanleggen van een CO2-gestuurd ventilatiesysteem of een douchebak met warmteterugwinning.

 

Bedrag

De subsidie wordt uitbetaald per m2 isolatiemateriaal dat in de woning wordt aangebracht. Zo loopt de subsidie van € 5 per m2 voor het laten aanbrengen van spouwmuurisolatie tot € 45 per m2 voor het laten aanbrengen van hoogrendementsglas (triple-glas). Voor de hierboven beschreven extra maatregelen worden vaste bedragen ter beschikking gesteld. Zo ontvangt een huiseigenaar bijvoorbeeld € 800 voor een CO2-gestuurd ventilatiesysteem. Voert een huiseigenaar een gevarieerd pakket aan maatregelen uit, dan kan hij aanspraak maken op een extra subsidie (bovenop de al verkregen subsidie(s)) van maximaal € 4.000.

Kortom, mocht u overwegen om uw woning energiezuiniger te maken, dan loont het zeker de moeite om te beoordelen of u in aanmerking komt voor subsidie!

 

Wilt u meer weten over de subsidieregeling?

Neem contact op met Han Polderman (+31 20 653 21 00).
 
Geheel vrijblijvend maken we een afspraak en bespreken we wat we voor u kunnen betekenen.

 

 

 Kom ons

 

 TEAM VERSTERKEN

 

 Bekijk de vacatures

Maak kennis met

 

DE MENSEN

 

van Actan

BAANGERELATEERDE
 

INVESTERINGSKORTING


(BIK)

Stel mij een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 20 653 21 00