Hoezo belastingverhoging op dieselauto's?

19 februari 2015
 
Onrust onder dieselrijders. Op 3 februari 2015 verscheen namelijk in de media het bericht dat het kabinet de aanval opent op nieuwe dieselauto's en dat een lastenverhoging voor dieselauto's in het verschiet ligt. Belasting dieselrijders.jpg

Kamervragen extra belasting op dieselauto

In een reactie op Kamervragen naar aanleiding van het bericht in de media over dieselauto’s, heeft de staatssecretaris van Financiën gezegd dat de langverwachte Autobrief 2.0 eind juni naar de Tweede Kamer zal worden gestuurd. In de Autobrief 2.0 zal het kabinet concrete maatregelen voorstellen op het gebied van de belastingheffing op auto’s voor de periode 2017-2020. Het gaat dan niet alleen om de toekomstige bijtellingspercentages en -grenzen voor het privégebruik van een auto van de zaak, maar ook om de BPM en de MRB, mede in het licht van milieudoelstellingen.
 
De staatssecretaris benadrukt dat een door de vragenstellers aangehaalde brief van de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu geen kabinetsplan voor het verhogen van de belasting op nieuwe diesels bevat. Die brief gaat over het beleid op het terrein van de luchtkwaliteit. Vanuit de optiek van de luchtkwaliteit is er over verschillende mogelijke maatregelen gesproken. U kunt als dieselrijder dan ook voorlopig opgelucht ademhalen.
 
 

 Kom ons

 

 TEAM VERSTERKEN

 

 Bekijk de vacatures

Maak kennis met

 

DE MENSEN

 

van Actan

BAANGERELATEERDE
 

INVESTERINGSKORTING


(BIK)

Stel mij een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 20 653 21 00